14.8 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 18, 2022
AcasăEconomicReorganizare în CE Oltenia

Reorganizare în CE Oltenia

Funcţionează bine însă nu poate acoperi pierderile înregistrate la începutul anului! Aceasta este concluzia la care a ajuns directorul Diviziei Energetice Aurel Medinţu, în urma analizării activităţii Complexului Oltenia. Reducerea cheltuielilor este, în aceste condiţii, o prioritate pentru conducerea companiei, probleme înregistrându-se în sectorul minier.

Chiar dacă livrează peste 1.800 MWh în sistemul energetic naţional, Complexul Oltenia nu scapă de problemele generate de pierderile înregistrate la începutul anului. Directorul Diviziei Energetice Aurel Medinţu a declarat că în condiţiile unei vânzări bune pe piaţa de energie, cheltuielile de producţie ar fi acoperitoare dacă nu s-ar înregistra costuri mari în sectorul minier. „Vânzarea de energie merge bine, cheltuielile cu producţia ar fi acoperitoare, dar am înregistrat cheltuieli mari când veniturile au fost mici. Situaţia este complicată, am făcut eforturi să scădem cheltuielile, dar costurile în sectorul minier sunt mari”, a explicat Medinţu. Atât Medintu cât şi Laurenţiu Ciurel cred că o soluţie bună ar fi aceea a decuplării celor două Cariere Husnicioara şi Berbeşti de la sectorul minier din CE Oltenia. „În spectrul minier singura redresare ar fi decuplarea celor doua unităţi miniere de la CE Oltenia-Husnicioara şi Berbeşti, urmând ca în 2014 urmând să aibă loc o analiză şi o restructurare la rest şi la personal. Discuţia cu Berbeşti este într-o faza destul de avansată”, a mai spus directorul Diviziei Energetice. De altfel, chiar şi şeful CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel a susţinut faptul că în momentul de faţă la nivelul Diviziei Miniere se află în analiză un studiu prin care se încearcă a se afla care este avantajul obţinut de companie în urma derulării acestui proces de divizare.

Reorganizare şi la TESA

Şeful Diviziei Energetice Aurel Medinţu a mai declarat că sfârşitul anului 2013 va fi data până la care se va continua procesul de restructurare a personalului TESA, Direcţia Personal, Investiţii sau cea Comercială urmând să intre în reorganizare. „Noi nu am abandonat problema reorganizării