14.8 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 18, 2022
AcasăEconomicPonta: "am salvat CE Oltenia!"

Ponta: „am salvat CE Oltenia!”

Aflat într-o vizită de lucru la Cariera Roşia, din cadrul CE Oltenia, premierul Victor Ponta a reconfirmat încă odată sprijinul pe care îl va acorda pe viitor acestei companii energetice, încât ea să funcţioneze ani buni de acum încolo.

Deşi s-a arătat interesat de găsirea de soluţii pe viitor, încât Complexul Oltenia să facă faţă competiţiei, premierul Victor Ponta nu a ratat ocazia de a reaminti angajaţilor prezenţi, cu ocazia vizitei de lucru, că dacă nu era el, acest colos energetic se închidea. „Să aveţi de lucru! Am zis eu … dacă nu eram eu se închidea şandramaua asta, noroc că am pus toţi umărul că altfel rămâneam fără CE Oltenia”, a spus Ponta.

Sprijin pentru mineri şi energeticieni

Întrebat de ce a venit în Gorj, chiar în prima zi de campanie electorală, premierul Victor Ponta a adus în atenţie legătura pe care o are cu acest judeţ, dar şi implicarea făcută pentru salvarea Complexului Oltenia. „Stiţi care este legătura sentimentală cu judeţul Gorj, ce obligaţii am faţă de oamenii de aici, cei din Gorj ştiu că în 2012 –Complexul Oltenia era aproape să se închidă şi am reuşit să-l salvăm. Am spus că trebuie să avem Complexul Oltenia, înainte de a fi premier, că fără asta nu poate să trăiască România şi dacă ne-a dat Dumnezeu energie hidro, termo şi energie regenerabilă –suntem bogaţi şi nu depindem de nimeni”, a spus premierul Ponta. În declaraţiile făcute, acesta a reamintit încă odată faptul că este informat cu privire la problemele pe care le are Complexul Oltenia, de la partea de legislaţie, până la ceea ce priveşte încasarea banilor. „Ştiu că sunt probleme cu încasările de la Oltchim şi de la RAAN, sunt probleme cu legislaţia şi sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem. Dacă nu voi fi prim-ministru, le va face viitorul Guvern şi voi exercita toate presiunile legale ca să se ia toate măsurile, ca ceea ce ţine de energia termo să supravieţuiască cel puţin 20