Companii străine, interesate de CE Oltenia

2
29

Trei mari consultanţi de pe piaţa de intermediere a privatizărilor s-au arătat interesaţi de oferta publică primară de vânzare acţiuni, anunţată de CE Oltenia. Directorul Direcţiei Strategii Dezvoltare Ion Petroniu a declarat pentru Acces Tv că deja au fost achiziţionate trei caiete de sarcini, una din companiile interesate de oferirea de consultanţă pentru listarea pe bursă a pachetului de acţiuni de 15% fiind din Elveţia.

Complexul Energetic Oltenia a lansat o ofertă publică primară de vânzare de acţiuni, ce reprezintă 12% din capitalul social existent al companiei, anterior majorării capitalului social la care se adaugă acţiunile rămase nesubscrise. Astfel, capitalul social al companiei se va majora cu un pachet de acţiuni nou emise, reprezentând 15,29% din capitalul social existent anterior majorării capitalului social. În comunicatul CE Oltenia se arată că „în scopul derulării Ofertei Publice Primare şi a admiterii la tranzacţionare a acţiunilor emise de companie se intenţionează selectarea pe bază de licitaţie a unei societăţi de servicii de investiţii financiare, a unei instituţii de credit sau a unui sindicat de intermediere, în calitate de interimar al Ofertei Publice Primare”.

Petroniu: Suntem optimişti

Deşi data de 15 aprilie este stabilită ca fiind cea până la care consultanţii interesaţi vor putea depune ofertele de participare, până în prezent de la sediul CE Oltenia au fost cumpărate trei caiete de sarcini. Consultanţii interesaţi fac parte din companii străine, din Elveţia, respectiv două firme din afară, ce au sucursale şi în România. Directorul Direcţiei Strategii Dezvoltare din CE Oltenia, Ion Petroniu a declarat pentru Acces Tv că începutul este unul bun. „Deja anunţul de participare a fost publicat pe site-ul CE Oltenia şi au fost achiziţionate trei caiete de sarcini. Şi-au manifestat intenţia de a oferi consultanţă trei mari jucători de pe piaţa de capital, care au intermediat şi alte privatizări la companii de stat”, a declarat Petroniu. Data de 15 aprilie este şi ea importantă, în condiţiile în care reprezintă termenul limită de depunere a ofertelor de participare, conducerea companiei fiind optimistă în privinţa etapei de ofertă publică primară. Cât priveşte termenul de listare pe bursă, Ion Petroniu susţină că perioada favorabilă de trecere la această etapă depinde de experienţa consultantului. „Consultantul intermediar va hotărî care este momentul optim de tranzacţionare şi scoatere pe bursă a acţiunilor CE Oltenia. De obicei, perioada după vacanţa de vară, lunile septembrie-noiembrie, dar şi cea după sărbătorile de iarnă, sunt considerate optime pentru toţi jucătorii pe bursă”, a mai explicat directorul Petroniu. În anunţul postat pe site-ul companiei se mai arată că „participanţii la licitaţie au obligativitatea depunerii unei garanţii de participare în valoare de 30.000 de euro, ofertele depunându-se până la data limită de 15 aprilie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here