14.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 18, 2022
AcasăEconomicCer renegocierea contractului colectiv

Cer renegocierea contractului colectiv

Sindicatele din cadrul FNME vor o renegociere a prevederilor din contractul colectiv de muncă în condiţiile în care se susţine tot mai mult teoria conform căreia nu se vor acorda pachetele de performanţă doi şi trei. În timp ce liderii de sindicat aşteaptă discuţii cu administraţia, şeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie susţine că nu ştie dacă se va ajunge la renegocieri.

Neacordarea pachetelor doi şi trei de performanţă din cauza nerealizării producţiei planificate în bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC) a pus pe jar sindicatele din cadrul FNME. În aceste condiţii, vicepreşedintele FNME, Gheorghe Etăgan spune că ar mai exista o şansă pentru salariaţi în condiţiile în care se va rectifica bugetul, după cum se preconizează. „Pachetele doi şi trei sunt imposibil de a se acorda în condiţiile în care nu s-a realizat producţia prevăzută în BVC. S-a rectificat BVC-ul şi trebuie să găsim în acest buget posibilităţi financiare de a renegocia condiţiile prevăzute pentru acordarea celor două pachete de performanţă. Trebuie să purtăm discuţii cu administraţia pe aceste pachete de performanţă şi cred că vor fi şanse pentru rezolvarea problemei ce priveşte cota de combustibil”, a explicat vicepreşedintele FNME.

În aşteptare

La polul opus, administraţia susţine că este la curent cu dorinţa sindicatelor de renegociere a contractului colectiv de muncă. Directorul general din cadrul Diviziei Miniere Daniel Antonie spune însă că nu ştie dacă se va ajunge la renegocierea contractului colectiv. „Sindicatele vor să renegocieze, condiţiile pentru acordarea pachetelor sunt trecute în contractul colectiv, însă nu ştiu dacă se va ajunge la renegocierea contractului. E