14.8 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 18, 2022
AcasăActualitateVezi ce drumuri din Gorj intră în reparaţii capitale!

Vezi ce drumuri din Gorj intră în reparaţii capitale!

Încep lucrările pe unul dintre cele mai importante drumuri judeţene. Este vorba despre DJ Ciuperceni-Godineşti-Pocruia- Tismana-Topeşti- Boroşteni. În prezent, Consiliul Judeţean are lucrări de modernizare pe alte două drumuri importante pentru judeţul nostru în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului şi industriei.

Modernizarea Drumului Judeţean Ciuperceni-Godineşti-Pocruia- Tismana-Topeşti- Boroşteni va începe în luna august, anunţă Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Investiţia se ridică la peste 40 de milioane de euro, bani europeni, şi se desfăşoară pe o distanţă de 43 de kilometri. „Proiectul are finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare Regională a intrat în linie dreaptă şi mai este doar o chestiune mică de timp până să demareze lucrările. Licitaţia a fost organizată şi s-a desemnat câştigătorul. Acum se face vizita în teren de către organismul intermediar, Agenţia de Dezvoltare Regională că sunt fonduri europene. Săptămâna viitoare urmează să semnăm contractul de finanţare. Lungimea drumului este de 43 de kilometri, investiţia este de 40 de milioane de euro şi cred că timpul de începere a lucrărilor va fi luna august. Este o lucrare destul de importantă care vine în completarea altora din infrastructură”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Drumuri în lucru

Tot cu fonduri europene, în judeţul Gorj se află în proces de modernizare alte două drumuri judeţene importante. Este vorba despre Drumul de sub munte Muşeteşti-Crasna-Polovragi şi DJ Târgu Cărbuneşti- Ţicleni-Peşteana, mai spune Ion Călinoiu. „Drumul judeţean de sub munte este în execuţie ca şi drumul de la Cărbuneşt