La aproape trei săptămâni de la alegeri,

Cârciumaru şi Călinoiu demisionează din funcţii

29 Jun 2012 scris de Iulia Patrulescu // Actualitate, Headlines, se incarca..

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, vor demisiona din funcţiile de consilieri judeţeni. Cei doi se află în incompatibilitate, fiind obligaţi să renunţe la aceste posturi pentru a putea activa în continuare ca primar, respectiv preşedinte de Consiliu Judeţean.

În locurile lui Cârciumaru şi Călinoiu vor fi promovaţi membrii supleanţi USL de pe lista de consilieri judeţeni. Potrivit lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, alţi consilieri judeţeni incompatibili pot să renunţe la mandate în termen de 15 zile. Democrat-liberalii Ion Ruşeţ şi Severus Militaru, aleşi consilieri judeţeni la alegerile din 10 iunie, vor renunţa cu siguranţă la aceste posturi, cei doi ocupând, în prezent, funcţiile de senator şi deputat. „Consilierii judeţeni care se răzgândesc sau au incompatibilităţi au termen 15 zile de retragere, dar e opţiunea fiecăruia. Eu unul nu pot să fiu şi consilier şi preşedinte la Consiliu, şi voi renunţa la postul de consilier. Cârciumaru, care a depus şi jurământul la Primăria Târgu-Jiu, se va retrage şi el din Consiliul Judeţean. În locul nostru vor intra următorii pe listă”, a precizat Ion Călinoiu.

PP-DD, feţe noi

La alegerile locale, USL a obţinut 21 de mandate de consilieri judeţeni, PP-DD cinci mandate, iar PD-L a câştigat şase consilieri judeţeni. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, susţine că noii consilieri judeţeni vor trebui să conştientizeze munca în administraţie, iar cei vechi să se folosească de experienţa pe care au acumulat-o în prezent. „Avem feţe noi în Consiliul Judeţean, la toate grupurile politice, USL, PD-L şi chiar PP-DD, o structură politică nouă. Mă bucur de acest lucru. Le transmit un lucru foarte clar: cei noi trebuie să conştientizeze că au responsabilitate, că actul administrativ este în slujba cetăţeanului, iar cei vechi, care îşi continuă mandatul, trebuie să dea dovadă de o putere şi de o purtare exemplară, având la bază experienţa dobândită în mandatul trecut. Trebuie să lăsăm la o parte ambiţiile personale şi politice şi să rezolvăm problemele judeţului Gorj”, le-a transmis Ion Călinoiu celor 32 de consilieri judeţeni.

1 Comentariu (prima pagină conţine cele mai vechi comentarii)

  1. mihai constantin says:

    Ledoresc din inima succesesiputere sa-si realizeze tot ce si-au propus s- au promis!!

    Voteaza comentariul: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. RECLAME


Comentariul dumneavoastra

Connect with Facebook

Sau lasati un comentariu folosind facebook

ultima oră

    Se incarca..
Arhiva Ultima Ora
Preluaţi fluxul RSS! Urmăreşte-ne pe Facebook! Urmăreşte-ne pe Twitter!